Összekötnék a kazah és a magyar nemzet lovaskultúráját is

Tatára látogatott a kazahsztáni nagykövet helyettese, Amirov Galymzhan követ-tanácsos. Egy hónappal ezelőtt Straubinger Zoltán, a Tata és Térsége Lovasélet-fejlesztő Szövetségének elnöke Kazahsztánban járt, ahol egy találkozón megállapodott vendéglátóival, hogy a kibontakozó üzleti kapcsolatot barátsággá alakítják.

Ennek első lépéseként meghívták Tatára a kazahsztáni nagykövetet, aki betegsége miatt nem tudott részt venni a tegnapi találkozón, de helyettese örömmel jött a vizek városába. Amirov Galymzhan elmondta, hogy az ilyen találkozókra nagy szükség van, hiszen így az államok között tovább erősödhet a kapcsolat és ezek révén akár új munkahelyek is kialakulhatnak, ami mindkét fél fejlődését elősegíti.

Straubinger Zoltán lapunknak elmondta, hogy az áprilisi Szent György napi lovasünnepre Kazahsztán díszvendégként érkezik majd, és bemutathatja lovaskultúráját, gasztronómiáját, amely remek alkalom lehet arra, hogy tovább erősödjön az eddig kiépített kapcsolat. Kazahsztán a világ leggyorsabban fejlődő országai közé tartozik, így az egyik legkiemelkedőbb üzleti célponttá vált. Straubinger Zoltán jelenleg azon munkálkodik, hogy meleg-italaival és kávéjával meghódítsa a kazah piacot, és emellett a lovasturizmusunkat is fellendítse.

Forrás: kemma.hu