III. Szent György napi lovasünnep Tatán ló- és lovasáldással

2013. április 26-27-28.

III. Szent György napi lovasünnep eddig együtt soha nem látott új attrakciókkal bővül!

Tavaszi Gyermekbarát Játszósétány
Kisállat-sétányon őshonos és különleges kisállatvásár és állatsimogató
Bemutatkoznak a „MAGYAR TERMÉK” védjegyet használók
Szent György kupa szabadidős díjugrató lovasverseny
Magyar Rodeo Egyesület, Western Lovasverseny és Bika Rodeo

Kedves Vendégeink!

A Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Szövetség Közhasznú Egyesület hagyományteremtő és hagyományőrző szándékkal szervezte meg lovas ünnepét, melynek immár harmadik rendezvényére kerül sor Tatán, 2013. április 26-27-28-án.

A szövetség alapvető feladatának tekinti a lovas tevékenységgel foglalkozók és az az iránt érdeklődők összefogását. Ehhez nyújt kiváló lehetőséget Szent György - a lovagok, lovasok és vándorok védőszentjének - napja.

A rendezvény az újjáéledt Szent György Lovagrend segítségével, valamint a lovas élet fejlesztése érdekében tenni akarók támogatásával igyekszik elősegíteni a természeti értékek iránti tiszteletet és azok védelmét, a lovas világi és egyházi hagyományok felélesztését, valamint az azokat megalapozó történelmi korok tárgyi emlékeinek, kulturális örökségének a népszerűsítését.

Feladatának tekinti minden, a lóval, lovas hagyományokkal foglalkozó csoportok támogatását, tevékenységének bemutatását és a nagyközönséggel történő megismertetését. 2013-ban ez az új elem a Magyarországon is egyre nagyobb tért hódító western lovaglás és rodeo, aminek gyökerei az újkori Magyarországon is megtalálhatóak. Itt ugyan az eltérő történelmi körülmények között más fejlődési utat követett, mint az amerikai cowboyok mára már valódi látványossággá vált lovas kavalkádja, de alapja közös minden lótartó alapelvével: a lovaglás és lovasmunka középpontja maga a nemes állat.

A 19. századi lovas versenyek hangulatát idézi meg a Szent György kupa díjugrató lovasverseny megrendezése. S ahogy korábban, így idén is rendezvényünk „mindenkié”, amiről a „Magyar Termék” védjegyet használók kiállításával, a Tavaszi Gyermekbarát Játszóétány kialakításával, kisállatvásárral és - simogatóval gondoskodunk.

III. Szent György napi lovasünnep Tatán ló- és lovasáldással
CsatolmányMéret
_SzGyN_program_130422.pdf2.54 MB
_SzGyN_tombolaplakat_130417.pdf3.72 MB
_SzGyN_meghivo_130409.doc568.5 KB
_SzGyN_bemutato_130409.pdf11.58 MB