Magyarok Országos Gyűlése - 2012

"És üzenem a volt barátaimnak,
kik megtagadják ma nevemet:
ha fordul egyet újra a kerék,
én akkor is a barátjok leszek
és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag.
Kezet nyújtunk egymásnak és megyünk
és leszünk Egy Cél és Egy Akarat."

Wass Albert

A teremtő szándék a korábbi éveknél is egyértelműbben jelenik meg a Bösztörpusztáról hazatérő emberek körében. Idén újra megcsodálhattuk az "esőmentes" kettős szivárványt, két fényes korong volt egyszerre az égen. Az emberek véleménye szerint minden eddiginél nagyobb erő gyűlik jövőre össze a Kunszentmiklós melletti pusztában.

Biztató jelenség, hogy a 2012-es rendezvény előkészítő munkálatait nemcsak a szervezők, de a leendő résztvevők és a látogatók is komolyan veszik.

A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy a mai napig már több hagyományőrző lovas és gyalogos jelentkezett be a jövő évi rendezvényre, mint amennyien az idei seregszemlén részt vettek. Ha így folytatódik tovább, akkor az Egri csillagok c. film forgatása óta nem állt fel akkora had, mint amivel jövőre találkozni fogunk a történelmi élőképben.

A hivatalos szervezés még el sem kezdődött, de már több mint harminc olyan szervezet jelezte részvételi szándékát, akikkel idén nem lehetett találkozni. Látogatóként, segítőként érezték meg, hogy saját közösségük hol illeszthető be a bösztörpusztai összképbe. Lovas közösségek, barantások, gyalogos hagyományőrzők, táncosok, zenészek, kézművesek, gazdák, hintók, veterán harcjárművek, nemzeti motorosok, olimpikonok, írók, költők, iskolák, feltalálók jelezték előre részvételi szándékukat.

Alakul az előadósátrak programja. Wass Albert munkássága kiemelt helyet foglal majd el a rendezvény szellemi mondanivalójában...

Elkészültek a vár előzetes tervei. Ha minden a várakozásnak megfelelően alakul, akkor az ideinél kétszer nagyobb, lövegállásokkal felszerelt várat láthatunk majd a pusztában. Legalább félezer ember fogja védeni a kb. négyszer nagyobb támadó sereggel szemben. Közel harminc ágyú sortűzével fogunk megemlékezni a déli harangszóról. A váron belül egy nyolcszáz fős nézőtér fogadja majd a várszínházi látogatókat. A küzdőtér lelátórendszere tovább épül, hogy minél többen tudják kényelmesen élvezni a programokat.

Mintegy húsz új programhelyszínnel bővül a rendezvény területe. Az érpatakiak ötletén fellelkesülve több település vezetése "kirándulóbuszt" szervez Bösztörpusztára. Ha az érpatakiak példája általános lesz, akkor rengeteg olyan ember találkozhat a rendezvény lelkiségével, akik korábban nem értesülhettek az itt folyó munkáról.

Érkeznek az észrevételek a résztvevőktől, látogatóktól. Örömmel mondhatjuk el, hogy szinte mindenki megértette a rendezvény üzenetét, és kiváló ötleteik, észrevételeik mellé a munkájukat is hajlandóak odatenni. A látogatók többsége azzal az elhatározással tért haza, hogy a teremteni vágyó magyar akaratot minden barátjuknak és ismerősüknek látni kell.

Csíksomlyó és Bösztörpuszta... A hegy és a puszta... Két hely, ahová minden magyar embernek el kell látogatnia! Itt nemcsak hinni, de látni is lehet, hogy volt, van és lesz Magyarország -- nekünk.

Vukics Ferenc

Forrás: http://www.bosztorpuszta.hu

Magyarok Országos Gyűlése - 2012